Acces la justiție și remedii adecvate pentru persoanele care sunt victime ale discriminării

Proiect finanțat

prin granturile SEE 2009-2014

în cadrul Fondului ONG în România

 

Perioada de implementare: iunie 2014 – aprilie 2016. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreagă răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

La World Class părinții care au copii de sex opus nu au voie să îi schimbe în vestiar, ci doar în toaleta publică!

Data: 8 Septembrie 2014

Asociația ACCEPT a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării într-un caz inițiat de Lestat Monroe împotriva filialei din România a lanțului internațional de servicii de sport și sănătate World Class, referitor la fapte de discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală și statut familial în accesul la servicii. World Class România nu a luat măsuri pentru a proteja o familie formată din doi tați și copiii lor de agresiunea unor persoane homofobe, ba din contră, a creat o nouă regulă pentru a limita accesul lui Lestat Monroe și al familiei sale la serviciile clubului. Astăzi a avut loc prima audiere, soluționarea cazului fiind amânată pentru 6 octombrie.
Lestat Monroe și familia sa au fost agresați de către un grup de persoane neidentificate pe 29 martie 2014 în vestiarul folosit de clienții care utilizează bazinul de înot la World Class Health Academy Downtown (link), situat în incinta Hotelului Radisson Blu (link). Agresorii – două persoane de sex masculin – au observat o familie homoparentală, formata din Lestat, partenerul său de viată și cei doi copii gemeni ai lor, un băiat și o fată în vârstă de trei ani. Cei doi agresori au contestat violent prezența unei fetițe în vestiarul pentru bărbați; părinții le-au explicat că regula general valabilă în Europa este că un copil cu vârsta de până la șapte ani să fie schimbat de părinți în vestiarul disponibil lor, indiferent de genul copilului. Agresorii au refuzat dialogul și au început să îi insulte și să îi bruscheze pe cei doi tați, de față cu copiii, făcând referiri derogatorii la orientarea lor sexuală.

Deși administratorul clubului, Dan Ciornei, a fost anunțat și a asistat la o parte din agresiune, nu a luat nici o măsura imediată pentru a remedia situația. După incident, World Class Downtown a afișat o nouă regulă prin care interzice accesul părinților în vestiar cu un copil de sex opus. Aceasta măsura are ca rezultat interzicerea în fapt a accesului la bazin pentru familia lui Lestat, dar și pentru alte sute de familii, clienți sau potențiali clienți World Class. În baza noii reguli, mamele sau tații care fac parte din familii monoparentale nu mai pot merge cu un copiii de sex opus la înot în întreaga rețea World Class. Mai mult, orice părinte, indiferent de tipul de familie din care face parte, ar trebui sa aibă dreptul de a își însoți copilul in vestiar când merge la un club de înot. Contactată în acest caz, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului şi Adopţie susține această viziune: „...primordială este siguranţa copilului care poate fi asigurată cel mai bine dacă acesta este însoţit de un părinte/persoană de îngrijire. [...] Persoanele în măsură să evalueze impactul unei astfel de situaţii asupra copilului sunt chiar părinţii săi întrucât cunosc cel mai bine nivelul şi nevoia de intimitate, de spaţiu personal precum şi credinţele privind nuditatea care sunt împărtăşite în interiorul familiei.” (Adresa nr.1066/SJ/RP/28.05.2014 –).

Cel mai grav este faptul că de la introducerea regulii, singura facilitate pusa la dispoziția părinților pentru a-și schimba copiii de sex opus este o toaleta publică utilizată de sute de persoane în fiecare zi – un pericol pentru sănătatea micuților.

Lestat Monroe a solicitat conducerii World Class anularea regulii discriminatorii, dar aceștia au refuzat: „Sunt șocat să văd că o companie condusă de un suedez aparent educat (Mikael Fredholm) şi deţinută de investitori străini (Resource Partners) a încercat sa muşamalizeze acest incident şi să ne facă „să dispărem” ca familie homoparentală. A fost de asemenea descurajant că cineva precum managerul regional al World Class şi fostul cântăreţ Marius Nedelcu a susţinut atât de agresiv noua regulă a vestiarului (ceea ce înseamnă că susţine comportamentul agresiv şi homofob al agresorilor). Marius a avut mereu o atitudine prietenoasă faţă de persoanele gay în cei 11 ani de când îl cunosc, dar începând de luna trecută, mi-a spus că biroul central World Class nu va permite managerului clubului, Dan Ciornei (care a fost martor la altercaţie), să mă însoţească la poliţie ca să depun o plângere împotriva persoanelor care mi-au ameninţat familia,” a declarat Lestat Monroe.“Cred că este important ca persoanele LGBT să știe că există mai multe precedente în România în care angajatori, prestatori de servicii, politicieni sau persoane de rând au fost obligate să răspundă pentru faptele lor de discriminare împotriva persoanelor LGBT – unele dintre acestea au fost duse în fața autorităților chiar de organizația ACCEPT. Procedura de examinare a cauzei în instanța de judecată sau la CNCD poate fi cu ușile închise, ceea ce asigură o anumită protecție a vieții private. Orice potențiale retalieri ca urmare a depunerii unei plângeri împotriva discriminării sunt la rândul lor sancționate de lege,” a declarant Iustina Ionescu, avocată de drepturile omului.
Astăzi a avut loc prima audiere, World Class fiind reprezentat de avocat, care a depus o întâmpinare și a cerut termen pentru a-și pregăti apărarea. “ACCEPT a depus probe audio-video din care rezultă că World Class aplică selectiv regula respectivă, în sensul în care dacă este vorba despre femei sau bărbați care fac parte din cupluri heterosexuale, angajații World Class închid ochii și le permit să-și schimbe copiii de sex opus în vestiar. Aceasta dovedește o dată în plus că o astfel de regulă este neadecvată și dă naștere unor noi abuzuri,” a adăugat Iustina Ionescu.
Următoarea audiere este pe 6 octombrie când se vor ține dezbaterile pe fondul cauzei.

Pentru informații suplimentare, îi puteți contacta pe Iustina Ionescu, avocată, 0722 253 7890722 253 789, iionescu@ecpi.ro, sau pe Florin Buhuceanu, Director ACCEPT, la 0728 530 7290728 530 729, florin@acceptromania.ro.

Acces la justiție și remedii adecvate pentru persoanele care sunt victime ale discriminării

Proiect finanțat

prin granturile SEE 2009-2014

în cadrul Fondului ONG în România

 

Perioada de implementare: iunie 2014 – aprilie 2016. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreagă răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.